Rólunk írták

https://muzsa.sk/muzsa/a-shadowstol-a-bunugyi-filmzeneig

https://www.hirek.sk/kultura/20160911083856/22-Borostyan-Fesztival-mustra-vasarnap-Makam-es-ZSEB-koncert.html

 

A Dunatáj 2013 szeptemberi számából:

"Öt remek zenész, öt rokonszenves komáromi a Tiszti pavilon szabadtéri színpadának pódiumán. Nem nehéz eltalálni, a méltán egyre népszerűbb Memória Társulatról van szó, amelynek koncertje ez alkalommal is sokakat vonzott a Borostyán Fesztivál zárónapján. A zenebarátok most is azt kapták, amire vártak, mivel jó egy órán át felhőtlenül átadhatták magukat a legendás hatvanas évek legszebb gitármuzsikáját, s elsősorban is a máig népszerű Shadows együttes fülbemászó dallamait idéző zenének. Zsákovics László, a Társulat vezetője és szólógitárosa föld körüli zenés, instrumentális utazásra invitálta a hálás hallgatóságot, majd a Magyar Dal Napja alkalmából a legszebb magyar örökzöldekből hangzott el egy, a fiatalságunkat idéző remek dallamegyveleg, hogy azután egy saját feldolgozású mai slágerrel tegyék fel az est zenei élményeire a koronát. A hosszan tartó taps dr. Novák Béla Tamásnak (ritmusgitár), Siposs Jenőnek (basszusgitár), Zsákovics Lászlónak (szólógitár), Alföldi Károlynak (dob) és dr. Zács Richárdnak (billentyűsök) szólt. Azoknak, akik valamilyen okból lemaradtak a Memória Társulat koncertjéről, még lesz esélyük meghallgatni őket, hiszen szeptember 22-én 17 órai kezdettel a Jókai Moziban lépnek fel. Csak egy kis sétát kell tenniük az Erzsébet-hídon… Higgyék el, megéri a fáradságot!"

https://www.dunataj.sk/bravo-memoria-tarsulat/

 

 

 

A naszvadi Csemadok honlapján írták rólunk./Tűzzománc fesztivál Naszvad/

2010.06.10.

 

A csütörtöki este kínálata hozott legtöbb nézőt a kultúrház udvarában felálított sörsátorba. Az est sztárvendége a Csillag születik 2009-es győztese, Tabáni István volt a nézők nagy örömére. Bár zenei csemegét inkább a Komáromi Memória- T együttes szolgáltatott, akik az utolsó pillanatban kaptak felkérést, amit utólag is megerősítve nagy örömmel elfogadtak. A községünk Szabadidő Központjának igazgatója, a komáromi Alföldi Károly ritmust biztosító dobosa és a zenekar szólistája, szővivője, frontembere Zsákovics László vezetésével csodálatos zenei élményt nyújtottak a zenéhez kicsit is hozzáértőknek, a 60-as, 70-es évek világsztárjainak gitárzenéjével, amelyet élethűen, sugárzó arcokkal, és jókedvet sugárzó megjelenéssel közvetítettek a közönség felé. Igazi örömzene volt a színpadon és az örömzene láza átragadt a közönségre is.
 Ezek után már csak hab volt a tortán Tabáni István hangja. Amíg énekelt együtt volt a közönséggel és átlépett egy más világba, viszont a zeneközti szünetekben, visszacseppenve a valóságba aránytalanul gyenge színpadi jelenséggé fakult. Ennek ellenére a közönség természetesen nagy tapssal jutalmazta és a rajongók még órákon keresztül álltak sorban az autogramokért.

 

 www.parameter.sk/kategoria/cimkek/memoria-tarsulat

https://www.foruminst.sk/hu/35/0/0/2010-06-23/3/22025/dallamos_gitarzene_a_60_as_evekbol_a_memoria_tarsulat_idoutazasa

https://www.fillday.com/index.php?lang=en&ic=3606